Ziua mondială împotriva traficului de persoane

ziua-traficului-de-persoanejpg
Foto: www.un.org

30 iulie este data la care se sărbătorește Ziua mondială împotriva traficului de persoane. Ea a fost proclamată prin Rezoluția 68/192, din 18 decembrie 2013, de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

 Prin adoptarea  unei zile  speciale cu privire la traficul de persoane se urmărește promovarea protecției drepturilor victimelor traficului de ființe umane.

Traficul de persoane este o infracțiune și, totodată, o încălcare gravă a drepturilor omului.La nivel mondial se desfășoară ample acțiuni pentru combaterea și pedepsirea acestui fenomen. Biroul Națiunilor Unite pentru combaterea Drogurilor și a Criminalității ,acordă statelor asistență pentru punerea în aplicare a Protocolului privind prevenirea, reprimarea și pedepsirea traficului de persoane. Mai mult, în anul 2010, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Global de acțiune pentru combaterea traficului de persoane , plan prin care guvernele tuturor statelor sunt chemate să acționeze unitar pentru combaterea acestui flegel.

Potrivit www.un.org., secretarul general al ONU, Ban-Ki-moo, a transmis cu ocazia acestei zile un apel către toate țările să semneze și să ratifice convențiile ONU împotriva corupției și criminalității organizate, a spălării banilor și a traficului de ființe umane.

Sursa foto: www.un.org

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: