„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” LA ISU BUZĂU

     Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău organizează astăzi, 13 octombrie, „Ziua Porţilor Deschise” cu ocazia ,,Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” activităţi cu tematică specifică, dedicate popularizării şi conştientizării populaţiei, cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Astfel, între orele 09:00-14:00 vor avea loc astfel d evenimente atât la ISU Buzău, cât şi la sediile subunităţilor de intervenţie din judeţ – Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, Stația de Pompieri Mărunţişu, Punctele de Lucru Pietroasele, Beceni și Nehoiu. În cadrul acestor acţiuni vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora, precum şi tehnica de intervenţie cu care echipajele participă la misiunile de salvare.

De asemenea, în punctele de informare preventiva vor fi diseminate informaţii din domeniu, ce vor avea ca scop evidenţierea modul în care acţiunile de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: