6 handbaliste de la SCM Gloria Buzău, convocate la lotul național

de Stiri Buzau Media

 

Startul bun de campionat, dar mai ales câștigarea Cupei României la handbal feminin a adus SCM Gloria Buzău în atenția selecționerilor echipei naționale.

Nu mai puțin de 6 handbaliste ale echipei buzoiene au fost convocate în lotul Naționalei care pregătește meciurile din preliminariile EURO- 2022. Este vorba despre Bianca Harabagiu, Andreea Rotaru, Ana Maria Drăguț, Alina Ilie, Alexandra Iovănescu-Subțirică și Mădălina Zamfirescu, care vor face parte din lotul național de handbal al României. Astfel, Buzăul are cele mai multe sportive convocate la Națională.

Cele 6 handbaliste de la Gloria se vor pregăti alături de alte 14 sportive reunite din loturile județene pentru meciurile din preliminariile EURO-2022. Cantonamentul va avea loc în perioada 2-11 octombrie, la Mioveni.

La sfârșitul lunii august, Gloria Buzău a câștigat Cupa României la handbal feminin. Urmare a acestui rezultat, în urma deciziei Federației Române de Handbal, Gloria Buzău a devenit și deținătoarea trofeului Supercupa României.

Rezultatul obținut handbalistele de la Gloria reprezintă o performanță extraordinară, echipa buzoiană devenind campioană pentru prima dată.