Buzoianul Ovidiu Ionescu a plecat la Tokyo cu gândul la o medalie

de Stiri Buzau Media

Buzoianul Ovidiu Ionescu, alături de ceilalți sportivi ai lotului de tenis de masă al României și de preşedintele Federaţiei de Tenis de Masă, buzoianul Cristinel Romanescu au plecat astăzi spre Japonia, la Jocurile Olimpice. Acesta este și primul grup de sportivi români care pleacă spre Tokyo, acolo unde, în perioada 23 iulie — 8 august, se va disputa întrecerea supremă a sportului mondial. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

După Rio de Janeiro 2016, Ovidiu Ionescu va participa la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice. Buzoianul a obţinut calificarea la Tokyo în proba de simplu masculin, în urma turneului preolimpic din Portugalia, dar în Japonia va concura şi în proba de dublu mixt, alături de Bernadette Szocs, cuplul celor doi fiind clasat între primele 16 în lume şi obţinând, automat, calificarea la Jocurile Olimpice.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, buzoianul Cristinel Romanescu este de părere că Ovidiu Ionescu are o șansă foarte mare de a cuceri o medalie, în proba de dublu mixt, unde face pereche cu Bernadette Szocs.

“La Tokyo, sper să obținem măcar o medalie. Două probe sunt cu mari şanse: dublu mixt, unde Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu pot să obțină medalii, şi proba pe echipe, acolo unde echipa României este puternică şi omogenă. Eu zic că la mixt au şanse şi mai mari, deoarece sunt doar 16 cupluri care participă la Jocurile Olimpice”, a declarat Romanescu.