A 8-a handbalistă transferată de SCM Gloria Buzău

de Stiri Buzau Media

SCM Gloria Buzău punctează, din nou, pe piața transferurilor, în Liga Florilor. Cea mai recentă achiziție este Ana-Maria Savu, fostă Dragut,  interul dreapta dându-și acordul să evolueze la trupa antrenată de Ovidiu Mihăilă.

Sportiva de 31 de ani a venit de la SCM Craiova și a mai evoluat pentru Râmnicu-Vâlcea, Zalău, Dunărea Brăila, Unirea Slobozia, dar a evoluat și în Ungaria. De asemenea, handbalista născută la Darabani a bifat și 31 de prezențe în lotul național de senioare al României.

Deocamdată, șefii de la Gloria Buzău se declară mulțumiți de lot, dar mai urmăresc câteva jucătoare. Pe lista antrenorilor buzoieni se mai află un pivot și o sportivă care să se încadreze în criteriile Under 21.

Echipele din Liga Florilor trebuie să folosească cel puțin o jucătoare sub 21 de ani și o alta sub 23. De asemenea, federația impune o medie de 10 și respectiv 30 de minute, pentru fiecare tânără jucătoare. Numărul minutelor jucate se calculează la finalul sezonului. În caz că o echipă nu îndeplinește criteriile impuse de federație, forul național are dreptul să amendeze orice club cu 50 000 de lei. Din sezonul viitor, grupările care nu vor îndeplini media de minute impuse pentru jucătoarele sub 23 de ani vor fi depunctate.