Cursă de ultra-maraton, în Munții Buzăului

de Stiri Buzau Media

 

Eveniment de excepție, găzduit, săptămâna viitoare, de Buzău. Este vorba despre ULTRA RACE ROMANIA, o cursă unică, de anduranță, care va avea loc în perioada 9-17 august 2021, în zona de munte a județului. Traseul dificil de munte, de 250 de kilometri, parcurși în 6 etape și 7 zile, începe din localitatea Siriu și se încheie la Scorțoasa – Vulcanii Noroioși.

La cursa din acest an s-au înscris 14 participanți din întreaga lume, dintre care doar 4 sunt din România. Printre ei se va afla și Cosmin Răileanu, un om de afaceri din Rm. Sărat, care deține, din 2014, o platformă online de consultanţă în vânzarea de materiale de construcţii

Pe parcursul celor 7 zile, fiecare concurent va avea asupra lui un singur  rucsac, pe care îl va duce  în spate și în care sunt toate proviziile alimentare pentru o săptămână, schimburile vestimentare și sacul de dormit. De asemenea, participanții trebuie să-și prepare și să consume amestecuri de alimente și băuturi pentru perioada celor 7 zile, cu un minim de 2.000 de calorii pe zi.

Formatul cursei este alergarea sau mersul pe jos pe o distanță de  250 kilometri, în 6 etape (7 zile), într-o zonă a României cu peisaje verzi frumoase, unde legendele trecutului sunt încă un mod de a trăi și amestecul de istorie, cultură și frumusețea naturii îl face să fie o necesitate pe lista de obiective a unui alergător.

Unele dintre zonele pe care ultra-maratoniștii vor trebui să le traverseze în acest an, în județul Buzău, sunt: ​​Lacul Vulturilor un loc plin de mister, Cașoca, cascada comorilor, Prințesa Lera din Valea Chiojdu, Țara Luanei și Poarta lui Dumnezeu, Vulcanii noroioși și Pietrele Vii (Trovanții).

Traseul exact pe care îl vor străbate concurenții va rămâne secret și va fi dezvăluit doar în momentul distribuirii cărților de drum pe 9 august.

Evenimetul ULTRA RACE ROMÂNIA, o provocare și o lecție de supraviețuire pentru participanți, este organizat în sprijinul copiilor cu autism.