De la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău la naționala de juniori U18 a României

de Stiri Buzau Media

Sergiu Pârvulescu a devenit un model pentru colegii lui pasionați de ,,sportul rege’’. Pasiunea pentru fotbal, disciplina, perseverența și nenumăratele ore de antrenament au devenit unitate etalon pentru elevii clasei de fotbal de la Liceul Tehnologic   ,,Henri Coandă’’ din Buzău. Ultima dovadă în acest sens este elevul Sergiu Pârvulescu de la clasa a XI-a C, care a îmbinat talentul cu munca și a fost răsplătit prin numeroasele convocări la Naționala de Fotbal U 18 a României.

Planurile pe care le are pentru viitorul apropiat impun multe ore de antrenament dar acest lucru nu este un impediment pentru elevul de la  ,,Henri Coandă’’. Are țeluri înalte și vrea să fie un model pentru toți iubitorii acestui sport de echipă. Și nu se referă doar la băieți. Sunt luate în calcul și fetele pentru că în componența clasei de fotbal de la liceul buzoian și adolescentele pasionate de fotbal pot deveni eleve aici.

Sergiu Pârvulescu nu este singurul elev care a cochetat cu loturile nationale de junior. De când a fost înființată – în 2013 și până în prezent au existat și alți elevi care s-au bucurat de recunoaștere la nivel național și international. Nedelcu Ștefan, Eric Duman sau Răzvan Popescu sunt doar câțiva dintre ei. Ultimii doi s-au făcuti remarcați în repetate rânduri, dar în jocurile de futsal. Mai mic decât ei, dar la fel de ambițios este și Dragoș Nicholas Lazar, elev în clasa a IX-a B, tot la Liceul Tehnologic  ,,Henri Conadă’’, care la numai 16 ani a debutat la seniori pentru echipa fanion a orasului,SCM Gloria Buzău în Liga 2.

Tot la capitolul fotbal de performanță îi mai putem enumera și pe elevii Baboi Ionuț, Șerban Rareș, Calu Mădălin, Mihai Ionuț Daniel, Andrei Cristian Marian, Bardaș Cătălin și Trăistar Sebastian, care după terminarea studiilor au continuat să evolueze la nivel de seniori în Liga 2 și 3 din România. Mai mult, echipa de futsal a școlii a reușit o performanță deosebită în anul 2017, când a devenit vicecampioană națională. Elevii de la Liceui Tehnologic  ,,Henri Coandă’’ se afla sub îndrumarea unui colectiv tehnic format din profesori-antrenori cu mare experiență în activitatea juvenila, în speță Cristian Lupu, Vasile Tudose și Valentin Liscănoiu. De asemeni, catedra de sport este completată de  George Vlad, un profesor cu mare experiență managerială și  Dragoș Ceaușel, care încă este jucător activ de fotbal la nivelul ligii 2 si 3, fiind coleg de echipă cu foști sau actuali elevi ai liceului nostru, un model de urmat pentru aceștia.

 

,,Ne bucurăm de atitudinea elevilor noștri pentru fotbal dar și pentru faptul că au înțeles că școala este foarte importantă. Tocmai de aceea, în fiecare an, rezultatele pe care le obțin la examenul de Bacalaureat demonstrează faptul că nu sunt buni doar pe teren ci și în sala de clasă. Merită tot sprijinul nostru pentru că sunt disciplinați, consecvenți, entuziaști și pasionați. Au tot viitorul în față și ne vor face cinste cu siguranță. De aceea merită toată susținerea și încrederea noastră’’, spune Cristian Lupu, profesor la Liceul Tehnologic Henri Coandă și colaborator al Federației Române de Fotbal – Departamentul de Scouting.