Evoluții impresionante ale Marinei Baboi la Cupa Europei!

de Stiri Buzau Media

Noi evoluții impresionante a Marinei Baboi, cea mai rapidă atletă din Romînia. Buzoianca a a cucerit cele mai multe puncte pentru echipa României la Cupa Europei de la Cluj Napoca, competiţie încheiată duminică seară şi pe care ţara noastră a organizat-o în premieră. De atlfel, Marina a fost singurul sportiv român care a luat startul în trei probe, 100 de metri, ştafetă 4 x 100 de metri şi 200 de metri.

Buzoianca a început competiţia, sâmbătă, cu un loc 8 în cursa de 100 de metri, echivalent cu 5 puncte şi a continuat cu proba de ştafetă, unde a fost ultimul schimb alături de Ene, Roşianu şi Nesteriuc, România cucerind încă 3 puncte la final.

Duminică, la 200 de metri, Marina Baboi a câștigat seria B a finalei, cu timpul de 23,62 s, nou record personal, iar în clasamentul final al cursei a ocupat locul 4 şi a adus României nu mai puţin de 9 puncte! Un total, aşadar, de 14 puncte aduse delegaţiei tricolore de cea mai valoroasă sprinteră a României.

Din păcate, România a fost penultima în clasamentul general, reuşind să depăşească doar Estonia, și a retrogradat la final în liga a 2-a, al treilea eşalon valoric european.