FC Buzău, victorie clară împotriva Metalului, în Cupa României

de Stiri Buzau Media

 

FC Buzău s-a impus clar (3-1), ieri, în duelul celor două echipe buzoiene în turul 2 al Cupei României la fotbal. Chiar dacă spera la un rezultat bun, Metalul Buzău a fost învinsă de echipa din Crâng, pe propriul teren, la capătul unei partide în care cel mai bun jucător al gazdelor a fost portarul Rareș Șerban.

Echilibrul partidei s-a rupt rapid, FC Buzău reușind să înscrie încă din minutul 8, grație șutului imparabil al lui Cristian Ciobanu, la capătul unei acțiuni impetuoase, în banda dreaptă.  Același Ciobanu l-a servit impecabil câteva minute mai târziu pe Chică Roșă, dar atacantul botoșănean nu a reușit să înscrie din 10 metri.

Până la pauză, FC  Buzău și-a mai creat câteva ocazii bune de gol, reușind să majoreze diferența în minutul 41, după un penalty acordat destul de ușor. Veteranul Ciprian Petre a înscris imparabil de la 11 metri, iar oaspeții au intrat la vestiar la adăpostul a două goluri.

La 10 minute după reluare, Metalul Buzău a beneficiat, la rându-i, de o lovitură de pedeapsă transformată elegant de Andrei Pavel. Gazdele au sperat că pot reveni în meci, însă acțiunile de atac ale Metalului au fost destul de previzibile, fiind contracarate ușor de sistemul defensiv al celor de la FC Buzău. Suspansul s-a risipit târziu, în minutul 90, după ce Ekollo a înscris cu latul.

Metalul Buzău, scutită acum de grija Cupei, debutează vineri în campionat, acasă cu Dinamo Bacău. De partea cealaltă, FC Buzău poate spera la un parcurs decent în cea mai veche competiție națională, în funcție și de adversarul întâlnit în runda următoare. Buzoienii joacă, sâmbătă, acasă, cu Unirea Constanța.