Fetele de la Gloria Buzău au fost la un pas de o surpriză și au creat destule probleme multinaționalelor de la CSM București

de Stiri Buzau Media

CSM Bucureşti a învins-o pe SCM Gloria Buzău cu scorul de 28-27 (14-15), miercuri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Gloria Buzău a reușit să facă egal cu campioana SCM Rm. Vâlcea, 26-26, dar nu a mai putut produce surpriza și în disputa cu CSM București.

Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au creat însă destule probleme celor de la CSM. Buzoiencele au început partida cu multă ambiție și determinare. Au condus cu trei goluri diferență, 9-6, Iuganu, Petruș și Petrovici găsind mai mereu calea spre gol. De partea cealaltă, CSM a jucat mult cu pivotul, dar Pintea și apoi Cvijici au fost bine păzite de apărătoarele gazdă.

După 15-14 la pauză, Buzăul a mai condus cu 16-14, după care CSM a preluat controlul. La 28-24, cu două jucătoare mai puțin pe teren, CSM nu a mai înscris, dar a primit trei goluri consecutiv. Nu a mai fost timp de egalul la care spera Mihăilă, Khouildi ratând o ocazie imensă. Scor final 28-27, avantaj CSM București.

CSM e prima echipă care câștigă la Buzău, în actuala ediție, și se apropie la doar un punct în spatele liderului SCM Rm. Vâlcea. Jocul vicecampioanei nu e însă unul dătător de speranță în vederea disputei de duminică, din Liga Campionilor, contra franțuzoaicelor de la Metz Handball, în Sala Polivalentă din Capitală.

Extrema stângă a Gloriei Buzău, Ana Maria Iuganu nu a mai putut evolua în ultimele 10 minute ale partidei de miercuri seară. Componentă a naționalei României, Iuganu a simțit dureri la genunchiul stâng după ce Andrea Klikovac a căzut involuntar peste jucătoarea Gloriei. Urmează ca Iuganu să facă investigații medicale pentru a vedea dacă îi sunt afectate ligamentele. (gsp.ro)

SCM Râmnicu Vâlcea ocupă primul loc, cu 37 puncte (14 jocuri), urmată de CSM Bucureşti, 36 puncte (14 j), SCM Gloria Buzău, 26 p (14 j), CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, 24 p (12 j), CS Minaur Baia Mare, 22 p (12 j), etc.

Credit Foto: Liviu PK Stoica