Gloria Buzău a cucerit o medalie de aur, una medalie de argint și două medalii de bronz la Festivalul Internațional de Șah Satori Slobozia

de Stiri Buzau Media

În perioada 16 – 17 noiembrie, Slobozia a fost gazda Festivalului Internațional de Șah Satori, eveniment aniversar al clubului din localitatea ialomițeană, care a marcat 25 de ani de existență în peisajul sportiv.

Cu acest prilej, la Centrul Cultural „Ioan Perlea”, și-au dat întâlnire 370 de sportivi, reprezentând 4 națiuni, aceștia fiind repartizați în opt secțiuni de concurs, în funcție de vârstă și nivel de competență.

SCM Gloria Buzău a deplasat la Slobozia o delegație formată din 19 sportivi, sub coordonarea antrenorului FIDE Christiansen Sava, având drept obiectiv verificarea nivelului competițional și coagularea relațiilor de colaborare între performerii care vor reprezenta Buzăul în 2020 la nivel național și internațional, atât în competițiile individuale, cât și în cele pe echipe.

Secțiunea U2200, unde au fost înscriși sportivi având coeficientul ELO cuprins în intervalul 1801 – 2200, a reprezentat  zona unde s-au concentrat cei mai valoroși sportivi participanți.

Gloria a fost reprezentată aici de către Cosmin Nedelcu (2143), Daniel Done (2008) și Ștefan Berechet (1862), fiecare dintre ei cu propriile obiective de performanță.

Arătând un joc foarte sigur, în special cu piesele albe, cu care a câștigat toate partidele disputate, Ștefan a infirmat calculele hârtiei, care îi oferea șansa 21, conform listei de start, terminând competiția la egalitate pe locurile 4-7 cu 4 puncte din 6 posibile, prestație care i-a asigurat și locul 3 în ierarhia sportivilor U2000.

La a doua secțiune valorică, U1800, unde au fost înscriși sportivi având coeficientul ELO cuprins în intervalul 1800 – 1401, am aliniat la start trei reprezentanți tineri, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, care s-au înfruntat cu adulți experimentați.
La prima apariție în culorile Gloriei, Robert Sava (1609), liderul generație 2010 la nivel național și principalul favorit la cucerirea aurului pentru categoria sa de vârstă în 2020, a arătat un joc foarte solid, terminând competiția cu o singură înfrângere din 6 runde.

Prestații bune au avut atât Răducu Ciulic (1496), cât și Adrian Popescu (1450), care au etalat un joc matur pentru vârsta lor împotriva unor sportivi cu ștate vechi pe eșichier.

Secțiunea U1400 a adus Gloriei și două medalii prin Luca Crăciun (1331), care a obținut argintul în clasamentul general, și prin Beatrice Hristea (1325), o nouă achiziție a clubului, care la debut a fost recompensată cu bronz în ierarhia fetelor.

În turneul copiilor de 10 ani David Cîrstian (1117) a avut prestație de remarcat, terminând întrecerea cu 5 puncte din 6 posibile, suficiente pentru clasarea la egalitate pe locurile 2-5, însă în afara podiumului.

Grupa celor mai mici sportivi, cei de 8 ani, a prilejuit debutul pentru cei care sunt posesorii speranțelor clubului pentru anii care vor urma. La doar cinci ani, copiii care se antrenează 6 ore pe săptămână în sălile din Crâng, au disputat, în weekend, 10 ore de competiție oficială.

Dintre acești prichindei s-a detașat Robert Dobre, prin modul în care a concurat și prin capacitatea de a învăța rapid din propriile greșeli, fapt care i-a adus aurul în ierarhia copiilor de 7 ani.

Sursă scm-gloriabuzau.ro