Handbal | Un egal echitabil, în avantajul Gloriei

de Stiri Buzau Media

Meci spectaculos, ieri, în Sala Sporturilor din Capitală. Gloria Buzău și Dunărea Brăila au terminat la egalitate, 25 la 25, duelul pentru un loc în Cupa EHF. Buzoiencele sunt avantajate de rezultat, întrucât mențin o distanță de șapte puncte, față de cea mai importantă adversară în lupta pentru Europa.

Dunărea Brăila a început perfect partida şi conducea cu 5-2 în minutul 9, dar Gloria a revenit până la pauză şi chiar a intrat în avantaj, 13-12. Cele două formaţii şi-au păstrat şi la reluare acelaşi nivel ridicat, iar spectacolul a continuat! Dunărea părea că se va desprinde în câştigătoare, având două goluri avans în minutul 54, 23-21, însă Gloria Buzău a egalat, iar în ultimul minut s-a intrat la egalitate, 25-25. Niciuna dintre cele două formații nu şi-a fructificat ultimul atac şi s-a terminat egal. Jucătoarele lui Ovidiu Mihăilă au încheiat, astfel, prima parte a campionatului pe locul 4, la şapte puncte de următoarea clasată, Măgura Cisnădie.

Acest egal o avantajează pe Gloria Buzău, deocamdată, pe locul 4, eligibil pentru Cupa EHF. Gloria păstrează un avantaj de șapte puncte față de Măgura Cisnădie și opt față de Rapid. Față de Brăila, buzoiencele au de asemenea un avantaj de șapte puncte.

Liga Naţională de handbal feminin se întrerupe pentru aproape trei săptămâni, pentru a face loc „dublei” echipei naţionale cu Macedonia de Nord, din preliminariile Campionatului Mondial din acest an din Spania. Returul va începe pe 26 aprilie, cu un turneu de patru etape, în care Gloria Buzău le va întâlni, în ordine, pe CSM Bucureşti, Măgura Cisnădie, CSU Cluj Napoca şi SCM Craiova.

Știri despre: ,