Handbalistele de la SCM Gloria Buzău, meciuri tari în Liga Europeană de handbal

de Stiri Buzau Media

Meciuri extrem de tari se anunță pentru SCM Gloria Buzău în cea de-a doua aventură a sa în Liga Europeană de handbal feminin.

Gloria Buzău va evolua în turul 3 preliminar al Ligii Europene de handbal feminin, unde SCM Rm. Vâlcea, o altă reprezentantă a României va fi cap de serie la tragerea la sorţi. Anunțul a fost făcut de Federaţia Europeană de Handbal care a prezentat lista echipelor participante în al doilea sezon al EHF European League.

La startul celei de-a doua competiţii continentale se vor afla 39 de echipe, printre care şi patru reprezentante ale României: Minaur Baia Mare, SCM Rm. Vâlcea, SCM Gloria Buzău şi Măgura Cisnădie. Minaur Baia Mare se numără printre cele patru echipe care sunt calificate direct în faza grupelor. De asemenea, Măgura Cisnădie, locul 5 în precedenta ediţie a Ligii Naţionale, este beneficiara unui wild-card şi va intra în competiţie din turul 2 preliminar.

Şi Gloria Buzău, şi Măgura Cisnădie, dacă se vor califica, pot da peste adversare foarte puternice în meciurile pentru calificarea în grupe. Nantes, campioana en-titre şi formaţia care a eliminat-o pe Gloria sezonul trecut, la prima experienţă europeană a buzoiencelor, Debrecen, Siofok, Ikast, Bietighein ori Besancon sunt printre echipele de evitat, dar nu este exclus nici un duel românesc Gloria Buzău, Măgura Cisnădie ori SCM Rm. Vâlcea!

Tragerea la sorţi a partidelor din tururile 2 şi 3 preliminare ale EHF European League va avea loc, marţi, 20 iulie. SCM Gloria Buzău va susţine primul meci din dubla manşă a turului 3 preliminar pe 13 sau 14 noiembrie.

Știri despre: ,