Interliga: Patru campionate într-unul singur

de Stiri Buzau Media

Asociația Județeană de Fotbal împreună cu Federația Română de Fotbal a demarat proiectul Interliga. Este vorba de o competiție mixtă (băieți și fete) organizată pentru copii din mediul urban și rural, la patru categorii de vârstă (U7, U8, U9 și U10) cu finalitate prin Interliga de Iarnă ( Trofeul Gheorghe Ola – Trofeul Gheorghe Ene). Competiția se desfășoară atat la nivel județean, cât și la nivel zonal. Județul nostru este repartizat în regiunea se Sud-Est, alături de reprezentantele județelor Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea și Brăila.

La Buzău s-au disputat etapele I și II din această competiție, la care au participat echipele SCM Gloria, Metalul, LPS, Viitorul, Athletic Kids, Galactic, Șoimii și CSM Râmnicu Sărat. Regulamentul competiției prevede ca jocurile acestor categorii de vârstă să nu fie orientate spre rezultat astfel că nu se înregistrează scorul de la finalul meciurilor, ci ca jocul să le ofere copiilor o experiență de fotbal și distracție.

Competiția se desfășoară în sistemul turneu ,,fiecare cu fiecare”. În județul nostru competiția a ajuns la a cincea ediție. În acest an competitional sunt angrenați aproximativ 350 de copii.