Marina Baboi, nominalizată la premiile ,,Alergătorii anului 2018- 4run.ro”, la categoria ,,Cea mai bună sprinteră”!

de Stiri Buzau Media

2018 a fost un an în care s-au desfășurat Campionatul European de Atletism, campionate europene și mondiale de alergare montană pe toate distanțele. A fost un an în care s-au anunțat noi baremuri pentru Campionatul Mondial din 2019, un an cu multă fugă, pe pistă, pe asfalt sau pe cărări de munte. Până pe 23 decembrie, buzoienii pot vota la 9 categorii, Sprint, Semifond, Fond, Maraton, Ultramaraton Asfalt, Alergare Montană, Ultramaraton Montan, Orientare în Alergare și Triatlon, ca de altfel și pe cel mai bun alergător și pe cea mai bună alergătoare din România.

Marina Baboi a fost nominalizată printre cele 5 sprintere finaliste de la categoria ,,Cei mai buni sprinteri din 2018”, pentru ediția a IV-a a Romanian Running Awards, premiile 4run.ro. Pe listă se mai află Andrea Miklos, Bianca Răzor, Anamaria Nesteriuc și Sanda Belgyan. În desemnarea finalistelor la această categorie au contat rezultatele avute de atleți în competițiile internaționale și naționale (probe: 400 m, 200 m, 100 m, 60 m, 110 m garduri, 100 m garduri, 400 m garduri, 60 m garduri).

Pe 18 decembrie, atleta Marina Baboi a fost desemnată ,,SPORTIVA ANULUI 2018” la Gala SCM Gloria Buzău. În acest an, elevă a profesoarei Doina Voinea, Marina Baboi a obținut 20 de medalii, 19 de aur și una de argint: 14 titluri de campioană națională – având acum în vitrina de trofee 44 de asemenea distincții, 5 titluri de campioană balcanică și unul de vicecampioană balcanică, 15 medalii cucerite la campionatele balcanice din care 11 de aur, și a alergat cei mai buni timpi din carieră la toate probele la care a luat startul. Ateleta a stabilit două recorduri ale campionatelor balcanice U20 , este  – la doar 19 ani- , liderul absolut al sprintului românesc indoor și în aer liber și lider absolut al sprintului juvenil balcanic.

Pentru a vota, intrați pe http://4run.ro/voteaza-alergatorii-anului-2018/ și folosiți formularul din josul paginii. Apăsați pe ”căsuța” în care apare favoritul dumneavoastră și alegerea va fi contabilizată automat (mai puțin în cazul votului la cel mai bun alergător și la cea mai bună alergătoare, unde trebuie să apăsați și pe ”Vote”). Dacă este necesar, puteți utiliza butoanele colorate din subsolul paginii pentru a vedea o selecție a rezultatelor din acest an pentru fiecare dintre sportivii nominalizați. Puteți vota la toate cele 9 categorii (feminin și masculin) sau numai la cele pe care le preferați, iar la ”Alergătorul anului” și ”Alergătoarea anului” puteți adăuga opțiunea voastră dacă aveți una care nu coincide cu finaliștii care au fost nominalizați.