Performanță extraordinară! Ovidiu Ionescu, calificat la J.O. de la Tokyo

de Stiri Buzau Media

Performanță extraordinară pentru sportul buzoian. După o săptămână de foc petrecută la turneul de la Guimaraes, buzoianul Ovidiu Ionescu, cel mai bun jucător de tenis de masă din România, s-a calificat Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ovidiu a obţinut biletele pentru competiţia olimpică, în proba de simplu masculin, după ce a fost eliminat de pe primul tablou cu trei înfrângeri, iar în cel de-al doilea a obţinut trei victorii.

Turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo a avut loc la Guimaraes, în Portugalia, între 21 şi 25 aprilie. România a participat cu doi sportivi, buzoianul Ovidiu Ionescu şi Rareş Şipoş, în concursul rezervat băieţilor. Ovidiu Ionescu şi-a asigurat prezenţa la Tokyo după o semifinală câştigată pe tabloul al doilea.

De altfel, buzoianul a avut trei victorii în această fază: în optimi l-a învins pe rusul, Vladimir Sidorenko, cu 4-1, în sferturi de finală, pe austriacul Daniel Habesohn cu 4-3, iar semifinala turneului preolimpic s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a lui Ovidiu Ionescu împotriva britanicului Paul Drinkhall. Conform regulamentului, finala nu s-a mai disputat. În meciurile de pe primul tablou, românul a pierdut de trei ori, dar a avut şansa jocurilor pe tabloul al doilea.

Sportivul din Buzău va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, prima dată s-a întâmplat în 2016, la Rio de Janeiro.