Probă de foc pentru sprintera Marina Baboi, la Campionatul European de sală de la Glasgow

de Stiri Buzau Media

O zi ne mai desparte de Campionatul european de atletism indoor de la Glasgow, o competiție gazduită anul acesta de ,,Emirates Arena“, o sală cu peste 5000 de locuri. Campionatul adună la start 637 de atleți, din 49 de țări. 20 dintre campionii din 2017 se pregătesc să-și apere titlurile. Marina Baboi, sportiva legitimată la SCM Gloria Buzău,  eleva profesoarei Doina Voinea, s-a calificat la acest european în proba de 60 m plat, fiind prima și singura buzoiancă din istorie ce se califică cu un barem la un campionat european de seniori. Anul trecut Marina a fost la o singură sutime de secundă de calificarea la Campionatul european de seniori în aer liber în proba de 100 m plat. Proba de 60 m este poate cea mai tare din întreaga competiție reunind la start 48 de sprintere din 31 de țări, 29 dintre atlete fiind medaliate olimpice, mondiale sau europene.

Marina Baboi va avea de înfruntat adversare cu personal best senzaționale dintre care se detașează din Marea Britanie – Asha Philip – campioană europeană din 2017. personal best de 7,06s; Kristal Awuah – medaliată mondială, personal best 7,19s și Rachel Miller – medaliată europeană, personal best de 7,19s; din Germania – Rebekka Hasse, triplă campioană europeană, personal best 7,13s și Lisa Marie Kwayie, medaliată europeană, personal best 7,19s; din Olanda – Dafne Schippers, campioană olimpică, medaliată mondială și europeană, personal best de 7,00s și Jamile Samuel, campioană europeană și medaliată mondială, personal best de 7,14s; din Elveția – Mujinga Kambundji, medaliată europeană și mondială, personal best de 7,03s și Ajla Del Potro – medaliată europeană, personal best de 7,17s; din Franța – Carolle Zahi,  campioană europeană, personal best de 7,11s și Ombissa-Dzangue Orlan,  medaliată europeană, personal best de 7,15s; din Polonia – Ewa Svoboda, dublă campioană europeană, medaliată mondială, personal best de 7,07s; din      Norvegia – Ezinne Okparaebo, campioană europeană, personal best de 7,10s; din Suedia – Irene Ekelund, campioană mondială, personal best de 7,23s; din      Cehia – Klara Seidlova, campioană europeană, personal best de 7,23s și din       Belarus – Krystsina Tsimanouskaya, vicecampioană europeană, personal best de 7,21s.

Marina Baboi are un personal best 7,36 s stabilit anul trecut, în finala  campionatului național de seniori și care este cel mai bun timp alergat în România în ultimii 14 ani. Anul acesta a alergat 7,39 s, timp cu care a stabilit un nou record național universitar al României, în proba de 60m plat.