Selecționata AJF Buzău, primul pas spre calificarea la turneul final UEFA Regions`Cup

de Stiri Buzau Media

Stadionul Gloria a adus noroc fotbaliștilor selecționatei AJF Buzău, în primul meci din turneul preliminar UEFA Regions`Cup, susținut în fața Irlandei. Debutul partidei a fost unul de tatonare din partea ambelor echipe, faze de gol puține, irlandezii fiind mult mai activi și incisivi. Fotbaliștii noștri au încercat să pătrundă prin zidul de apărare creat de echipa irlandeză, însă cu greu a reușit să tragă la poartă.  Apărarea noastră a fost una la înălțime, dovadă că selecționata Irlandei nu a reușit să înscrie, în ciuda atacurilor destul de incisive și de dese. Astfel, prima repriză s-a încheiat 0-0, iar pauza s-a dovedit a fi un răgaz excelent pentru selecționatei AJF Buzău, care la numai 5 minute de la debutul reprizei secunde a înscris primul gol al partidei, prin Dragoş Ioniţă, mijlocașul de la SCM Gloria Buzău.

Debusolați se pare de golul primit, irlandezii au demarat o ofensivă care nu s-a concretizat în niciun rezultat. În minutul 80, selecționata Irlandei primește o nouă lovitură: mijlocașul de la Petrolul Berca, Mihai Modruz înscrie al doilea gol pentru selecționata AJF Buzău, creând astfel un avantaj de două goluri cu numai 10 minute înainte de fluierul final. Timp de câteva minute, irlandezii au atacat constant poarta noastră, cu numeroase faze la poartă. Astfel, în minutul 87, Stephen Kelly înscrie în poarta selecționatei Buzăului, reducând  din diferență. După cele 90 de minute de joc au mai urmat alte 6 minute de prelungiri, moment în care irlandezii au demarat atacuri furibunde spre poarta noastră, fără a schimba cu nimic scorul de pe tabela de marcaj. Fluierul de final al partidei a adus astfel selecționatei AJF Buzău, 3 puncte în primul meci din turneul preliminar UEFA Regions`Cup.

,,O victorie mare, ne puteam mulțumi și cu un egal, dar jocul, ambiția și organizarea noastră au făcut ca astăzi, să avem 3 puncte. Suntem pe primul loc și mergem cu încredere miercuri, la jocul cu selecționata Angliei și sperăm la fel să fim motivați, organizați, să câștigăm și să ne apropiem de calificarea la turneul final. Ar fi o premieră pentru România. Nu a fost niciodată o selecționată de amatori prezentă la turneul final. Sunt 8 cele mai bune echipe. Acum, în acest turneu intermediar sunt 8 grupe, campioanele merg la acest turneu final”, a declarat Adrian Petre, președinte AJF Buzău.

În urma meciurilor disputate astăzi, selecționata Buzăului este liderul Grupei 2, cu trei puncte, urmată de selecționatele Angliei și Slovaciei, cu un punct, după ce au remizat în primul meci al zilei, scor 2-2. Selecționata Buzăului va întâlni miercuri, 19 septembrie, reprezentanta Angliei, partidă ce se va disputa la ora 19:30, tot pe stadionul Gloria. Sperăm ca de această dată, suporterii buzoieni să fie prezenți în număr mult mai mare, decât la disputa din această seară.