Un complex multifuncțional ar putea să apară în spatele Parcului Tineretului

de Stiri Buzau Media

Buzăul este în continuă schimbare, indiferent că vorbim din punct de vedere economic, social, educațional, cultural  sau chiar sportiv. Reprezentanții Sport Club Municipal Gloria Buzău au anunțat cu ceva timp în urmă unele proiecte ale municipalității ce vizează reamenajarea și modernizarea Stadionului de Rugby ,,Prinţul Şerban Ghica”, sau a Stadionului de Atletism. Un obiectiv îndrăzneț va fi construirea unui complex multifuncțional care, potrivit conducerii SCM Gloria Buzău, ar putea să apară în spatele Parcului Tineretului.

,,Aș putea vorbi despre un complex multifuncțional care ar putea apărea în spatele Parcului Tineretului, în spatele ștrandului, în zona în care a funcționat cândva groapa de gunoi a orașului, pe un proiect de regenerare urbană prin care vrem ca și acel spațiu să-l redăm municipalității și în speță practicanților de sport prin înnfințarea unui centru multifuncțional. Acesta va avea atât bazine de înot, va avea terenuri de tenis de câmp, va avea sală de forță, va avea un hotel care să deservească sportivii și nu numai care sunt pe plan local”, a declarat Cristian Ceaușel, preşedintele Consiliului Director al Sport Club Municipal Gloria Buzău.

Investiții de importante vor mai fi făcute la Stadionul de Rugby ,,Prinţul Şerban Ghica” inaugurat în 2009, cu o capacitate de 2.000 locuri, precum și la Stadionul de Atletism. ,,Există un studiu de fezabilitate pentru reamenajarea Stadionului de Rugby ,,Prinţul Şerban Ghica”. Sperăm ca în 2 ani de zile să fie finalizat, în 2020-2021 să fie funcțional. (…) Există Stadionul de Atletism unde deja s-au parcurs anumite etape, studiul de fezabilitate este aprobat, indicatori tehnici aprobați. Urmează ca și acolo să fie amenajtă o bază sportivă pentru atletism care să corespundă unor criterii care să poată permite organizarea unor competiții internaționale. Va fi o pistă cu culoare, va avea toate criteriile îndeplinite pentru a organiza o Balcaniadă, un Campionat European de Tineret”, a mai spus Cristian Ceaușel.