Victorie categorică! SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca: 32-24 (15-12)

de Stiri Buzau Media

Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au reușit ieri prima victorie, în turneul de la Bistrița.

Buzoiencele au obţinut o victorie ușoară în faţa penultimei clasate, CSU Cluj Napoca, scor 32 la 24, şi au scăpat, pentru moment, de două dintre urmăritoarele sale, Dunărea Brăila şi, respectiv, Gloria Bistriţa, ambele învinse. În schimb, rămâne ameninţarea Măgura Cisnădie, formaţie care se menţine pe locul 5, la un punct în spatele echipei buzoiene, aflată pe ultima poziţie care garantează accesul în cupele europene.

Partida, de ieri, cu CSU Cluj a fost echilibrată în prima repriză, cu buzoiencele resimțindu-se, parcă, după cele două partide grele, de la începutul săptămânii. Treptat, Gloria s-a desprins la 3 goluri, diferență înregistrată și la pauză 15 la 12. În actul secund, ardelencele au fost depășite la toate capitolele. Gloria Buzău a arătat ca o echipă europeană. Fără să forțeze, buzoiencele au încheiat triumfal meciul, reușind să se distanțeze la 8 goluri, 34 la 22. Grație acestui succes, SCM Gloria Buzău se menține pe locul patru în Liga Florilor, poziție ce asigură prezența în cupele europene.

Sâmbătă, 1 mai, Gloria va disputa ultimul meci al turneului, o partidă de șase puncte, în compania handbalistelor de la CSM Craiova, jucătoare care traversează un sezon slab, și din cauza numeroaselor accidentări din lot. Momentan, oltencele ocupă un neverosimil loc unsprezece în Liga Florilor și nu mai au nicio șansă la cupele europene.

Știri despre: ,