VIDEO: Trei medalii de aur pentru România, obținute de Marina Baboi la Internaționalele de Atletism de la Cluj – Napoca

de Stiri Buzau Media

Peste 300 de atleți din 14 țări și din România s-au aliniat la startul celei de a 64-a ediții a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, competiție găzduită, pentru al treilea an consecutive, de municipiul Cluj – Napoca, pe  Cluj Arena. Atleta buzoiană legitimată la SCM Gloria, Marina Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea, revenea la Cluj în calitate de învingătoare în ultimele două ediții ale Internaționalelor în proba de 100m, dar și de câștigătoare în 2018 a probei de 200m. La startul probei de 100m alături de Marina s-au aliniat sportive de mare valoare din 5 țări. Vorbim aici despre Turcia, Israel, Moldova, Kyrgystan (Republica Kârgâzstan) și România. În cadrul acestei competiții, Marina a câștigat atât calificările, cât și finala probei în fata sprinterelor din Kyrgystan și Israel, clasate în această ordine pe locurile 2 și 3 ale podiumului.

Pentru al treilea an consecutiv, Marina Baboi devine campioană Internațională a României în această probă , trofeu  cu care sprintera noastră a atins un palmares impresionant: 50 de titluri de campioană națională în cariera sa. Turul de forță al buzoiencei a continuat în proba de ștafetă 4x100m. Aici, Marina a fost ultimul schimb al ștafetei feminine a României asigurând o victorie facilă pentru delegația țării noastre în această probă. În cea dea doua reuniune a Campionatelor Internaționale, buzoianca a luat startul și în proba de 200 m unde a avut de înfruntat alergătoare din 5 țări  plus România. Marina a făcut o cursă perfectă, la 3 sutimi de secundă de recordul personal conducând cursa cap-coadă și apărându-și astfel, titlul cucerit în 2018, în această probă.

Marina Baboi a fost singura atletă care a adus României 3 medalii de aur la ediția din acest an a Internaționalelor de atletism. Palmaresul sprinterei noastre la Internationalele României a ajuns la 6 titluri de campioană și o medalie de bronz. Prin urmare, în vitrina de trofee a Marinei sunt acum 52 de titluri de campioană națională.  Pentru atleta legitimată la SCM Gloria Buzău urmează finalele naționale la tineret de la Pitești din 14-15 iunie și deplasarea la Jocurile Europene de la MINSK din 19-30 iunie.