24 de blocuri din Buzău, expertizate pentru a fi consolidate cu bani europeni

Primăria Buzău a început expertizarea tehnică a 24 de blocuri cu risc seismic crescut din muncipiu, etapă care ar trebui să fie finalizată în maxim 4 luni. Ulterior autoritățile buzoiene vor depune cereri de finanțare a lucrărilor de reabilitare a acestor blocuri, în cadrul Programului Național de Reziliență și Redresare.

Reprezentanții Primăriei speră să primească bani europeni, nu doar pentru consolidarea imobilelor respective, ci și pentru reabilitarea energetică a acestora. Mai précis, municipalitatea se așteaptă să fie finanțată cu 500 de euro pentru fiecare metru pătrat, în cadrul lucrărilor de consolidare, și cu încă 200 de euro pe metru pătrat pentru lucrările de eficiența energetică.

Nu doar locatarii celor 24 de blocuri cu bulină roșie ar urma să beneficieze, însă, de lucrări de consolidare. Alte zeci de blocuri vechi din municipiu, șubrezite de vreme sau de alți factori, sunt expertizate în această perioadă, iar în funcție de sumele obținute, vor fi reabilitate.

Potrivit unor expertise tehnice realizate în anii ’90, în municipiul Buzău ar fi 44 de clădiri cu risc seismic ridicat. Printre acestea, 6 clădiri sunt construite între anii 1880 și 1900.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: