Județul Buzău s-ar putea înfrăți și cu Sectorul Botanica din Republica Moldova

Consiliul Județean Buzău ar putea încheia un acord de înfrățire cu Sectorul Botanica din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pe 28 mai, președintele Consiliului Județean Buzău s-a aflat în Republica Moldova, acolo unde a avut întrevederi cu o serie de oficialități de peste Prut.  În cadrul reuniunii a fost discutată posibilitatea de a încheia un acord de înfrățire între Consiliul Județean Buzău și Sectorul Botanica din Republica Moldova. În aceeași zi s-au pus bazele unor viitoare colaborări între autoritățile locale din Republica Moldova și România.

Ulterior, liderul buzoian a anunțat despre posibilitatea încheierii unui acord de înfrățire cu moldovenii și despre dezvoltarea relațiilor transfrontaliere din Euroregiunea Nistru,  în componența căreia participă reprezentanți din Ucraina, Republica Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Consiliul Județean Buzău are déjà încheiat un acord de înfrățire cu raionul Soroca și un acord de cooperare cu raionul Dubăsari, ambele din Republica Moldova.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: