Patru premii oferite de ASOCIAȚIA COMUNELOR DIN ROMÂNIA, din care trei, anul acesta, comunei Unguriu, pentru activitatea desfășurată

Asociația Comunelor din România a oferit, în cadrul sesiunii extraordinare a Adunării generale, din iulie 2022, trei premii semnificative, pentru activitatea desfășurată, comunei Unguriu, reprezentată cu succes de primarul acesteia, Ciprian Tirizică.

Primul,  ordinul „AUR 2030 – Apele Unite ale României 2030”, instituit începând cu anul 2019, care se acordă, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, comunelor și/sau primarilor acestora care sprijină inițiative creative și angajante pentru comunități de a valoriza apa, de a înlesni accesul cetățenilor la natură, în special la apele din interiorul localităților, ceea ce permite valorificarea superioară a potențialului hidrografic – ediția a IV-a.

,, Comuna Unguriu este singura care l-a obținut, premiul fiind unic pe an. La nivel national, comuna Ciugud l-a mai obținut, acum doi ani. Ne bucurăm că astfel, munca noastră a fost apreciată și recunoscută.”

Ciprian Tirizică

Cel de-al doilea, ordinul, trofeul și diploma „Ivan PATZAICHIN”, instituit începând cu anul 2015, comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru cei care sprijină excelența în sport în lumea satelor – ediția a VIII-a;

Al treilea premiu este trofeul și diploma „ZETEA”, instituit începând cu anul 2016, comunelor și/sau primarilor acestora, în semn de apreciere pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural – ediția a VI-a;

Premiile ,, ZETEA ”  și „Ivan PATZAICHIN”  în număr de zece pentru fiecare categorie în parte, s-au oferit maxim unul pe județ.

Selecția, în vederea conferirii premiilor, s-a făcut pe baza unor criterii distincte, care au trebuit bifate și îndeplinite.

De asemenea, pe lângă fișa de înscriere, Ciprian Tirizică, primarul comunei Unguriu a trebuit să anexeze și recomandări din partea unor personae reprezentative din zonă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: