Podul de la Vadu Pașii, deschis traficului în câteva săptămâni

Vești bune pentru navetiștii din Vadu Pașii, dar și pentru alți localnici de pe malul stâng al râului Buzău. Noul pod rutier de la Vadu Paşii, alternativă a podului de la Mărăcineni, va fi dat în folosinţă în câteva săptămâni.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a precizat că lucrarea se apropie de final, iar în aceste zile se fac primele probe. Asta înseamnă că în scurt timp navetiștii vor avea parte de o rută mai scurtă pentru a ajunge la serviciu, în municipiul Buzău.

Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei.

Podul rutier de la Vadu Pașii a fost închis definitiv traficului auto, în 2005, în urma unor puternice inundații. Experţii au considerat că podul nu mai poate suporta vehicule grele şi, la capete, au montat parapeţi de beton printre care se putea trece doar cu piciorul. Cei mai afectaţi de restricţionarea traficului auto pe pod au fost cei peste 6.000 de sătenii care locuiesc în trei comune de pe malul stâng al râului Buzău. De atunci, oamenii au parcurs chiar şi 5 kilometri pe jos, pentru a veni la pod, unde se află capătul liniei urbane de autobuz.
Primul pod de la Vadu Paşii a fost construit în 1884, sub coordonarea lui Anghel Saligny, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. În anul 1946, unul din cele două poduri metalice de cale ferată de la Vadu Paşi a fost transformat în pod rutier.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: