S-ar putea ajunge la plângere penală, în cazul firmelor care au câștigat licitația, privind distribuirea alimentelor în școlile din județ

Problemele semnalate în cazul distribuirii alimentelor în unitățile din învățămând din județul nostru sunt cunoscute și de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a menționat că a trimis firmelor care au câștigat licitația în cadrul acestui program adrese prin care a solicitat să fie respectate toate condițiile impuse de contract. Acestea și-au luat angajamentul că de acum înainte își vor respecta ad literam obligațiile. Pe de altă parte, Petre Emanoil Neagu a declarat că pe lângă neregulile privind distribuirea cornurilor mucegăite, termenul la carea acestea urmau să ajungă pe băncile elevilor nu a fost repectat. Adică, produsele respective, după cum a spus și președintele Consiliului Județean, au ajuns după ce copiii terminau orele de curs. Totodată, Neagu a adăugat că dacă se constată că furnizorii își încalcă obligațiile asumate, atunci se poate ajunge și la rezilierea contractului, lucru ce nu este dorit pentru că în acest caz elevii nu vor mai beneficia de produsele guvernamentale:

În același context, președintele Consiliului Județean a menționat că în perioada următoare angajați ai instituției pe care o reprezintă vor efectua o serie de controale la rândul lor. În situația în care vor fi constatate din nou nereguli se poate ajunge chiar și la plângere penală.

Astfel de controale au fost solicitate și de către prefectul județului Buzău, Carmen Ichim în cadrul Colegiului Prefectural Buzău, care a avut loc la începutul acestei săptămâni. Atunci, Carmen Ichim a cerut Inspectoratului Școlar Județean, DSP, OPC și DSVSA Buzău să demareze imediat controale la unitățile de învățământ unde, după cum au afirmat unii părinți citați de presa locală, ar fi fost distribuite elevilor produse de panificație fără termenele de valabilitate menționate pe ambalaje, vechi sau chiar cu mucegai. Un raport final ar urma să fie înaintat de instituțiile amintite anterior Prefecturii Buzău, în cursul săptămânii viitoare.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: