2022, anul vinurilor de calitate!

 

 

Este anul vinurilor de calitate, dar cu un randament mai mic. Asta, deoarece, în timpul verii, din cauza secetei, boabele de struguri nu au avut de unde să acumuleze suficientă apă. 

La Stațiunea de Cercetare Viticolă Pietroasa, din județul Buzău, culesul este în toi, iar specialiștii spun că producția de struguri este comparabilă cu cea din 2019. Și atunci a fost secetă și s-au înregistrat temperaturi crescute, ceea ce a făcut ca strugurii să fie buni de cules mult mai devreme. Căldura a avut o contribuție majoră în procesul de coacere, astfel că strugurii sunt bogați în conținutul de zahăr. 

Specialiștii Stațiunii de cercetare viticolă Pietroasele se așteaptă la o producție de 8 tone de struguri la hectar, mai bună decât în alți ani, dar și la un vin de calitate. Deja, primul must din Tămâioasa de Pietroasa de semne că va deveni un vin foarte apreciat. 

Tămâioasa de Pietroasele este catalogat de oenologi drept cel mai aromat sortiment din clasa Tămâioasei Româneşti, avantajul fiind generat de poziţia geografică a versanţilor pe care sunt înfiinţate culturile de viţă de vie. Dealurile de la Curbura Carpaților văd soarele de dimineaţa şi până la apus, iar calcarul din sol, înfierbântat în timpul zilei, degajă căldură şi noaptea.

 

 

 

 

 

Intră in comunitatea BuzăuMedia! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPT Mai mult