3 absolvenți de liceu dați afară de la bac după ce au fost prinși cu telefoane

examen-bac3 candidați la bacalaureatul desfășurat la Buzău au fost dați afară din sălile de examen, luni, când s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul examenului maturității. Cei trei au fost prinși având asupra lor telefoane. La nivelul întregii țări, au fost eliminaţi din examen 67 de candidaţi, iar în 10 dintre centrele de examinare a trebuit să fie folosite subiectele de rezervă.

Sesiunea august – septembrie a bacalaureatului continuă marţi cu examenul la limba şi literatura maternă. La această probă s-au înscris 910 candidaţi (841 la maghiară, 50 la germană, patru la turcă, 13 la ucraineană şi doi la italiană).

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist), la care sunt înscrişi 33.294 de absolvenţi, iar vineri, ultimul test scris din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie), cu 36.657 de candidaţi înscrişi.

Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început pe 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: