„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” – Poveşti de adormit copiii şi de trezit, uşor, părinţii, sâmbătă, la Teatrul „George Ciprian”

de Stiri Buzau Media

Teatrul „George Ciprian” oferă, în weekend, buzoienilor o EXPERIENȚĂ UNICĂ! Un spectacol de teatru 3D va fi pus în scenă sâmbătă la Buzău, de la ora 10.30, de actorii Secției Păpuși a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.
„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, este un spectacol pentru copii și părinți. Eroii poveştii sunt trei copii, Eliza, Adrian şi Manuela, ai căror părinţi lucrează în Italia. De copiii rămaşi acasă au grijă bunica, pisica şi căţelul. Din păcate, o situaţie mult prea cunoscută….

În povestea lui Matei Vişniec, însă, într-o seară, se întâmplă ceva extraordinar: în camera copiilor apare un Extraterestru. Cei patru fac cunoştinţă şi, după ce Extraterestrul le dăruieşte bulgări de timp, un plan îndrăzneţ îşi face loc în mintea lor: îl roagă pe misteriosul lor vizitator să-i ajute să termine casa începută de părinţii lor pentru ca aceştia să se poată întoarce la ei, acasă, pentru că părinţii aşa spun, că de asta au plecat, ca să strângă bani să-şi construiască o casă nouă. Extraterestrul îi ajută, apoi le îndeplineşte cele mai arzătoare dorinţe, iar la despărţire, căci îl cheamă şi pe el cineva, acasă, nu vrea ca amintire decât nişte mărunţişuri, printre care o… pijama….

„Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama” este un spectacol cu poveşti de adormit copiii şi de trezit uşor părinţii, adică pentru toată familia.

 

„O întâlnire de gradul IV, tratată cu umor, candoare și poezie, într-un text care, credem noi, a generat un spectacol-pildă, atât pentru cei mici, cât și pentru părinții lor, sau, precum afirma și autorul: povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții”, spune regizorul Radu Dinulescu.

Preț bilet 20 ron / 15 ron (grup organizat).

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului pot fi achiziţionate de la Teatrul „George Ciprian”, de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu dar și online de pe site-ul Teatrului.

 

 

 

Știri despre: