A MAI PLECAT UN AVOCAT

Paula-IacobÎmi plac oamenii cu personalitate, cu atitudine, care au ceva de spus…. Și azi, în trendul a ceea ce simt, exprim un gând , față de un gest incalificabil…..
Un distins profesor universitar de drept aduce omagiu unei colege de breaslă….A MURIT AVOCAT , PAULA IACOB ! Unul din cei mulți, cei ce iau imaginea și o pun în șir, își dă cu părerea că mor atâția alții, din cauza sistemului, de sărăcie și foame, și concluzionează că se face mult zgomot pentru nimic , că : ,, – Ce a făcut asta pentru țară ??? !!! ,,

Nu pot să tac și să înghit o reacție atât de nepotrivită față de un om…față de o persoană agreabilă, față de amintirea colegei mele. Ar trebui să facem zid în fața unor astfel de oameni.
Paula Iacob a fost o istorie…avocat din 1954 ! Paula Iacob a fost soție, mamă, apărător al atâtor persoane în nevoie.
Paula Iacob a fost o energie întreagă ! Să conduci automobilul în anii când șoferițele se numărau pe degete, să scrii cronici sportive la 17 ani, să conduci o Asociație Națională a Femeilor de Carieră Juridică, să participi la congrese și conferințe internaționale la peste 80 de ani, să faci emisiuni TV , să faci și profesie, să ai în tine optimism și dăruire, să-i aperi pe cei ce nu-i mai apără nimeni, nu e deloc usor.

Cine a fost Paula Iacob ?

Un om, domnule, o femeie, cochetă, muncitoare, cu poftă de viață, veselă, care și-a depășit vârsta, puterile, limitele….
Și unui om, indiferent ce crezi despre el, că a fost bun sau nu, profesionist sau nu , pentru că ești tot om, îi aprinzi o lumânare, îi urezi un gând bun de însoțire, sau treci pe lângă amintirea lui, pur și simplu.

Toți oamenii acestei țări fac ceva pentru ea….Fie pun pietre la temelie, fie îi plătesc din banii munciți cu mintea, impozite enorme. Fie îi sapă pământul, fie îi susțin pensiile sau ajutoarele sociale pentru cei în nevoie. Fie că au un simplu nume sau un renume, sunt oamenii aceleiași țări.

ODIHNĂ VEȘNICĂ, DISTINSĂ DOAMNĂ !

Av. Roxana Constantinescu
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: