A murit Mitzura Arghezi, singura fiică a poetului Tudor Arghezi

mitzura-argheziMitzura Arghezi, singura fiică a lui Tudor Arghezi, a încetat din viaţă la 91 de ani.

Mitzura Arghezi s-a născut pe 10 decembrie 1924 şi a fost fiica poetului Tudor Arghezi.

În urmă cu o lună şi jumătate, ea a fost în centrul unei controverse, după ce a dispărut dintr-un spital în care fusese internată.

Una dintre nepoatele femeii a declarat, atunci, că mătuşa ei a fost externată de un bărbat care nu ar fi niciun drept să facă acest lucru. Ulterior, s-a dovedit că acesta era un apropiat de-al Mitzurei Arghezi, pe care bătrâna îl trecuse şi în testament drept moştenitor.

Mitzura Arghezi a fost găsită după câteva zile, într-un azil din Bucureşti. Ea era într-o stare bună şi sub supraveghere medicală şi a declarat, atunci, că nu a vrut să fie externată de către nepoata ei, ci de către respectivul bărbat, în varsta de 75 de ani.

Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru, dar s-a implicat şi în politică. Ea  a fost aleasă de două ori în funcția de deputat român, în legislaturile 1996-2000 și 2000-2004, pe listele partidului PRM. Între anii 2005-2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM. De asemenea, Mitzura Arghezi era cunoscută și ca actriță. A jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: