Acţiuni pentru menţinerea climatului de siguranţă publică

Comunicat de presă de la IPJ Buzău

 

Peste 300 de poliţişti au acţionat suplimentar în week-end în cadrul unor acţiuni cu efective mărite pe raza judeţului Buzău.

În perioada 10 – 12 septembrie a.c., pe raza judeţului Buzău au fost desfăşurate acţiuni cu efective mărite ce au avut drept obiective menţinerea climatului de siguranţă publică, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea ilegalităţilor ce se pot comite în perimetrul stradal şi a accidentelor de circulaţie.

Au fost angrenaţi poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale,  activităţile fiind desfăşurate în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi cu celelalte instituţii cu atribuţii de control.

Poliţiştii au verificat şi legitimat aproximativ 1400 de persoane şi peste 500 de autovehicule.

Totodată, echipajele din teren au verificat peste 70 de unităţi comerciale şi 38 de obiective asigurate cu pază.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 488 de sancţiuni contravenţionale dintre care 393 pentru nereguli la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 65 pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 29 pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19 şi 15 sancţiuni privind alte acte normative, valoare totală fiind de peste 130.000 de lei.

Totodată poliţiştii rutieri au reţinut 38 de permise de conducere şi au întocmit 7 dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: