Afacerile “clarvăzătoarei” Ana Maria, “ghicite” de polițiștii buzoieni

Polițiștii de la Investigații Criminale din Buzău alături de colegi de-ai lor din Prahova au descins, ieri, la locuința unei tinere de 27 de ani din Prahova și la casa din Iași a concubinului ei, în urma unei reclamații de înșelăciune formulată pe numele tinerei. Ambele percheziții s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2019, tânăra de 27 de ani a reușit să înșele peste 20 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, sub pretextul unor ritualuri oculte. 2 dintre persoanele înșelate sunt din Buzău, în timp ce celelalte victime sunt din alte județe sau din străinătate, fiind vorba despre români stabiliți în țări precum Italia, Germania sau din Republica Moldova. Polițiștii nu exclud, însă, ca “ghicitoarea” să fi făcut mult mai multe victime decât cele peste 20 identificate în urma cercetărilor.

Potrivit anchetatorilor, tânăra deținea două conturi de facebook: unul denumit Clarvăzătoarea Ana Maria, celălalt Prezicătoarea Ana Maria. De pe aceste două conturi, femeia purta discuții cu diverse persoane cărora le promitea că le va rezolva problemele, fie că era vorba despre probleme de sănătate, sentimentale sau de altă natură. Discuțiile și ședințele de ghicit erau în cele mai multe cazuri pe internet sau prin telefon, iar la schimb  ghicitoarea primea în cont importante sume de bani. În acest moment, anchetatorii apreciază întreg prejudiciul la 50.000 de lei.

Deși anchetatorii au probe clare împotriva așa zisei clarvăzătoare, polițiștii nu au putut să o rețină pe tânăra de 27 de ani, întrucât este însărcinată în 8 luni, putând să nască în orice moment.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: