Constantin Toma: Am început de ceva timp acțiunea, ,,Vrei un oraș curat, colectează separat!”

Dragi buzoieni, Ieri, 16 septembrie 2023, am participat, în cadrul acțiunii, ,,Ziua de Curățenie Națională”, promovată din 2009 de ,,Let’s Do It Romania”, la o acțiune de curățenie în partea de nord a orașului! Au participat sute de elevi, profesori, pompieri, jandarmi, salariați din primărie și de la firmele primăriei.
Doamna Gabriela Barbu, reprezentanta la Buzău a ,,Let’s Do It Romania”, a reușit o mobilizare exemplară și s-au strâns o mulțime de deșeuri reciclabile. Dincolo de cantitatea strânsă, contează aspectul educativ, dar și amărăciunea că din păcate mai avem mulți concetățeni care aruncă gunoaiele la întâmplare, fără să-și dea seama, că acest lucru înseamnă și un act asupra sănătății proprii.
Am început de ceva timp acțiunea, ,,Vrei un oraș curat, colectează separat!”, pentru ca Buzăul să devină nu numai unul din cele mai curate orașe din România, dar să devină și centrul național al economiei circulare, în care managementul deșeurilor este unul din cele mai importante capitole.
Mulțumesc doamnei Gabriela Barbu, care este și directoare grădiniței, ,,Cei 7 pitici”, dar și tuturor participanților care au arătat că se poate și la Buzău!
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: