Amenzi de peste jumătate de miliard date șoferilor care iau în derâdere legea rutieră

politist_Politia_Rutiera2Amenzi cu nemiluita date de polițiștii din Buzău prinși pe picior greșit. Numai în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat peste 280 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 540 de milioane de lei vechi.

8 dintre abateri au fost comise la regimul legal de viteză, iar 84 au vizat pietonii care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în ultimele 24 de ore,  cinci  permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi nerespectarea regimului legal de viteză (pe DN2 E85 în localitatea Potâtnichești a a fost depistat la volanul unui autoturism un buzoian de 43 de ani care circula   cu 112 Km/h. ).

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii au întocmit două dosare penale. Într-o situație a fost vorba  despre ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” (0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare înregistrată în cazul unui conducător auto de 48 de ani  depistat pe DN10 pe raza localității Pătârlagele ) iar în celălalt caz a fost vorba despre conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: