Ana Maria a murit cu zile. Un echipaj de ambulanță la concert ar fi putut să o salveze sâmbătă. Firma organizatoare a concertului a amenajat doar un punct de prim ajutor cu voluntari

ana-maria-moarta-concert-buzauAna Maria Cucu, tânăra care a decedat sâmbătă după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la un concert în Piaţa Dacia, organizat în cadrul Sărbărilor Timișoreana de un cunoscut producător de bere, a murit în urma unui stop cardio-respirator provocat de o criză de astm bronşic. Concluzia aparține legiştilor, care au încheiat marţi necropsia, care a confirmat diagnosticul pus sâmbătă de medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe, respectiv criză de astm urmată de stop cardio-respirator. Potrivit medicilor, fata putea fi salvată dacă s-ar fi intervenit mai repede, de către personal calificat. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Buzău, medicul Stanciu Paraschiv, criza a fost declanşată de un alergen la care fata era sensibilă.

Asta înseamnă că prezenţa unei ambulanţe la spectacol ar fi putut însemna evitarea tragediei. Cu alte cuvinte, fata a murit cu zile pentru că firma organizatoare a spectacolului a ales să amenajeze doar un punct de prim ajutor cu voluntari, dotat necorespunzător, deși ar fi trebuit să încheie contract cu Ambulanța sau cu SMURD pentru ca un echipaj să fie prezent în Piața Dacia pe toată perioada evenimentelor.

Ne întrebăm dacă nu cumva și reprezentanți ai Primăriei Buzău ar fi trebuit să verifice dacă firma organizatoare a evenimentului are toate avizele și documentele necesare și să verifice în mod special dacă există contract cu Ambulanța, având în vedere că pe platou se aflau mai mult de 2000 de persoane. Aceasta deoarece, spre exemplu, la o competiție sportivă, fără prezența unui echipaj de salvare, nu se acordă aviz pentru desfășurarea evenimentului.

Rămâne de văzut în ce direcție vor merge cercetările polițiștilor după aflarea rezultatelor necropsiei în cazul tinerei.

Sicriul cu trupul Anei Maria va fi depus la capela Bisericii Sf. Dumitru de pe Strada Parâng iar înmormântarea va avea loc miercuri. Tânăra v-a fi îngropată la cimitirul Sfinţii Constantin şi Elena.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: