Andi Cristea: Am avut onoarea să particip, în calitate de vorbitor, la conferința organizată la Banca Națională a României – „România în OCDE: spre clubul bunelor practici economice internaționale”

???????????? Am avut onoarea să particip, în calitate de vorbitor, la conferința organizată la Banca Națională a României – „România în OCDE: spre clubul bunelor practici economice internaționale”.
Ca vicepreședinte al Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în panel-ul moderat de Economistul- Șef al BNR, Valentin Lazea, am subliniat că aderarea noastră reprezintă un obiectiv de țară esențial. Comisia specială nu este doar un culoar de prioritate pentru legislația necesară, ci un forum de dezbatere democratică, de discuții transparente și gândire critică. Aderarea la OCDE este o prioritate a Parlamentului, iar noi suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a atinge acest obiectiv.
Provocarea actuală constă în a organiza instituțiile într-un mod care să îndeplinească așteptările justificate ale populației, amplificate de progresul tehnologic, în vederea menținerii valorilor democratice, asigurării unei societăți stabile și adaptării la schimbările rapide și fără precedent determinate de inovațiile tehnologice.
Evenimentul s-a bucurat de prezența Primului Ministru al României, Guvernatorului BNR și Economistului șef al OCDE, Alvaro Santos Pereira.
???? Prin aderarea la OCDE, România își consolidează angajamentul pentru dezvoltarea economică sustenabilă și o guvernanță eficientă. ????
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: