Andi Cristea – comunicat de presă

Astăzi am avut onoarea de a participa la masa rotundă organizată de Funky Citizens, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, intitulată „Top 10 narațiuni false rusești și cum să abordăm dezinformarea legată de război”.

Era digitală, în ciuda promisiunii sale inițiale de a facilita un flux liber de informații ancorat în adevăr, a generat numeroase ocazii de dezinformare și manipulare. Astfel, indivizii pot dezvolta convingeri pe baza unor dovezi insuficiente sau chiar false, într-un context în care oricine poate revendica adevărul.
Funky Citizens joacă un rol esențial, fiind partenerul oficial Meta în programul de verificare a faptelor terților, inițiind proiectul Factual.ro încă din 2014 și publicând Raportul de propagandă anti-occidentală cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.
La eveniment, am rulat o prezentare despre modul în care informația este folosită pentru a crea realități alternative, construite social și mediate computațional, aspecte pe care le am în atenție în calitate de raportor european cu privire la tehnologia Metaverse la Consiliul Europei.
Andi Cristea
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: