Aparatul Real Time PCR de la Buzău a fost pus în funcțiune

Aparatul Real Time PCR de la DSP Buzău a fost pus în funcțiune și s-au efectuat deja primele teste.

Linia completă pentru determinarea virusului Sars-CoV-2 prin metoda PCR a fost pusă în funcțiune de săptămâna trecută, în jurul datei de 4 mai. S-au făcut și probe în paralel cu Institutul Național Cantacuzino pentru verificarea acurateței și rezultatele au fost aceleași, ceea ce înseamnă că echipamentul este pus la punct și pot fi făcute analize și la Buzău.

“Aparatul de testare Real Time PCR a fost achiziționat recent de către Guvernul României și este un sprijin enorm pentru județul nostru. Probele nu vor mai fi trimise la București și, în doar câteva ore, vom avea rezultatele testelor. Astfel, într-un timp scurt vom putea lua măsurile necesare pentru limitarea răspândirii Coronavirului în județul Buzău”, a declarat prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian.

În laborator lucrează echipe formate din câte două persoane care au fost în prealabil instruite la Institutul Național Cantacuzino cu privire la tehnica de lucru și principiile de măsurare. În acest moment, în laborator se pot lucra maxim 94 de probe pe zi.

 “Așteptăm să vină săptămâna aceasta și un extractor automat care va mări puțin capacitatea laboratorului, cu încă 12 probe pe oră prin extracție automată, dar, în principiu, capacitatea de prelucrare a probelor va rămâne la 94 de probe pe zi”, a explicat Ioana Fătu, chimist în cadrul DSP Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: