APEL AL POLIȚIEI: „Păziți-vă bunurile, nu-i ademeniți pe hoți cu portiere descuiate ori bunuri lăsate la vederea răufăcătorilor”

politie1Polițiștii buzoieni lansează un apel către cetățenii județului să-și păzească bunurile și să nu –i atragă pe hoți prin bunuri lăsate la îndemâna celor puși pe rele.

Apelul vine după ce zilele trecute, un buzoian a semnalat oamenilor legii că a rămas fără bani și acte după ce și-a lăsat mașina descuiată. Cum hoți sunt la tot pasul, doi adolescenți de 14 ani au furat din mașina descuiată tot ce le-a picat în mâini.

Furtul a fost sesizat poliţiei în aceeași zi, de către un buzoian de 41 de ani, care a precizat că la data de 8 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00 – 18.00, i-a fost sustrasă o borsetă cu bani și documente din autoutilitara pe care o parcase pe strada Ostrovului din municipiu. Bărbatul a precizat poliţiştilor că şi-a lăsat autoutilitara neasigurată iar când a revenit, a constatat că îi lipsea o borsetă ce conţinea documente, un set de chei tip yală, suma de 220 lei, o cartelă telefonică, cărţi de vizită şi alte bunuri cauzând un prejudiciu în valoare de 300 lei – susțin reprezentanții IPJ Buzău.

Aceiași polițiști precizează că după identificarea celor doi hoți prejudiciul a fost recuperat iar cercetările sub continuate supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Totodată, poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că pentru prevenirea unor astfel de fapte trebuie să se asigure că au închis portierele şi geamurile maşinilor chiar şi atunci când se îndepărtează pentru scurt timp.

  Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi „tentante” pentru hoţi.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: