Aproape 1000 de amenzi ce depășesc 400 000 lei, pe durata unei acțiuni desfășurate de Poliția Buzău pentru descurajarea infractorilor

politist_Politia_Rutiera2Până la finele lunii curente, Poliția Buzău, la fel ca polițiștii din toate județene, desfășoară o acțiune pentru siguranșa comunității. Polițiștii urmăresc să prevină faptele antisociale, să asigure fluența și siguranța traficului pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. În mai puțin de o săptămână de la debutul campaniei, poliţiştii buzoieni au aplicat  peste 960 de sancţiuni contravenţionale în valoare  de peste 414.000 de lei şi au constatat 8 infracţiuni.

Conform unui comunicat remis de IPJ Buzău, la această acțiune sunt angrenați peste 320 de poliţişti din toate sectoarele: de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul altor structuri ale ministerului pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale, pe linie de circulaţie rutieră, precum şi în alte domenii de interes operativ.

Până acum au fost efectuate 44 acţiuni și constatate 8 infracțiuni, din care 2 de natură judiciară, 5 la regimul circulației, iar una la regimul armelor, munițiilor, explozivilor și substanțelor periculoase.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 960 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 414.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de peste 4.400 de lei .

De asemenea în cadrul acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost reţinute 25 permise de conducere, 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, alte 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 7 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: