Aproape 150 de fermieri buzoieni, sancționați pentru că au provocat incendii necontrolate

Zeci de fermieri din județul Buzău s-au ales cu subvenții diminuate după ce, pe parcursul acestui an, au dat foc resturilor vegetale, cu gândul de a curăța terenurile, și au provocat incendii de vegetații.
Potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în perioada ianuarie-septembrie au fost înregistrați 401 fermieri ale căror terenuri au fost afectate de arderea vegetației. Dintre aceștia, doar 127 au putut demonstra, cu documente, că nu ei sunt cei care au dat foc, ci terenurile lor au căzut pradă flăcărior scăpate de sub control de pe alte proprietăți. În cazul celorlalte 274 de fermieri, angajații APIA verifică parcelă cu parcelă situația exactă.
Deja 146 fermieri buzoieni au fost găsiți vinovați de incendiere și au fost sancționați cu tăierea a 5% din valoarea totală a subvențiilor, suma sancțiunilor ridicându-se la aproape 143.000 lei. Dacă astfel de probleme vor fi înregistrate și în anii următori, sancțiunile vor fi mai drastice putându-se ajunge la tăierea totală a subvențiilor.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: