Aproximativ 14.000 de tichete rezervate prin programul Rabla

rablaAproximativ 14.000 din cele 25.000 de tichete puse la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice pentru achiziţionarea de autovehicule noi prin programul Rabla 2015 au fost rezervate.

Până în prezent, la registratura AFM au fost depuse peste 1.500 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice. Au fost analizate 831 de dosare, din care 411 dosare au fost acceptate, pentru 1.380 de autovehicule, şi 420 de dosare au fost respinse.

Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate în program, este publicată pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Persoanele interesate să participe la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM, până la data de 30 septembrie 2015.

Printre noii beneficiari ai programului Rabla dintre persoanele juridice, se numără Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a rezervat 118 tichete, în timp ce direcţiile sale regionale din Braşov şi Dolj au mai rezervat alte 10, MAI – Direcţia Generală Logistică – 77 de tichete, Garda de Mediu – 63 de tichete, CEC Bank – 53 de tichete, Autoritatea Rutieră Română – 14 tichete. Alte 67 de tichete sunt rezervate de o unitate militară din Bucureşti, a cărei contestaţie a fost acceptată după respingerea iniţială a dosarului.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce persoanele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: