„Atac de Buzău”, din nou în fața judecătorilor

10648234_874427939244661_5355323493770355286_o_34211200Cei trei membri ai redacției „Atac de Buzău” vor ajunge miercuri din nou în fața instanței. Astsa pentru că procurorii au contestat decizia magistraților de a nu-I trimite pe cei trei după gratii. Ședința va avea loc la orele dimineții.

Practic, procurorii consideră prea blândă sentința dată de judecătorii buzoieni și vor să îi vadă pe cei trei în arest.

Reamintim, Florin Paraschvescu, Oana Galanton și Doru Iuga sunt acuzați de șantaj după ce femeia a fost prinsă în flagrant luând bani de la primarul din Poșta Câlnău iar pe numele lor au fost depuse mai multe plîngeri.

Doi bărbați și o femeie sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău şi I.P.J. Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au surprins-o în flagrant delict pe femeie imediat după ce primise 500 lei de la un bărbat pe care este bănuită ca l-ar fi șantajat.

Cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane  remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase  personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi şantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeaşi metodă.

După administrarea probatoriului, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore a doi bărbați, de 32 și 33 de ani și a femeii, de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. La data de 17 octombrie a.c, cei în cauză urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză – a transmis Poliția Județeană.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: