Atenţionare de călătorie transmisă de MAE – Coduri portocaliu şi galben de vânt şi precipitaţii, în Irlanda

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Irlanda, unde începând de sâmbătă vor fi în vigoare Coduri portocaliu şi galben de vânt şi precipitaţii, din cauza furtunii Jorge. Astfel, sunt aşteptate rafale puternice de vânt în special în regiunile de coastă, unde există şi risc de inundaţii.

Vântul va atinge viteze de până la 80 km/h, cu unele rafale severe în regiunile de coastă (viteze de până la 110-130 km/h). Rafalele de vânt pot genera valuri înalte, existând risc de inundaţii în zonele de coastă. Prognoza este valabilă începând cu sâmbătă, de la ora 06:00, până duminică, ora 03:00.

Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale traficului aerian. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica informaţiile actualizate disponibile pe site-ul aeroportului – https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttps://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa:news.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: