Au început lucrările de reabilitare la grajdurile și la Casa de Oaspeți, de pe domeniul Marghiloman!

Firma din Iași care va reabilita „grajdurile lui Marghiloman” și Casa de Oaspeți, de pe domeniul Marghiloman, din muncipiul Buzău, a dat start lucrărilor. Societatea, specializată în restaurarea clădirilor vechi, monumente istorice, are la dispoziție un an pentru finalizarea lucrărilor, proiectul totalizând 2,6 milioane de euro, sumă cu care a fost câștigată licitația.
După reabilitare, la parterul Casei de Oaspeți vor fi amenajate o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.
De asemenea, două dintre clădirile ce comun „grajdurile lui Marghiloman” vor servi drept spațiu expozițional, iar un imobil va primi ocazional câțiva cai, cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din Parcul Marghiloman.
După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, dar și a Casei Grădinarului, care vor fi transformate în sere didactice pentru copii, întreg Complexul Marghiloman din Buzău va deveni un punct de atracție nu doar pentru buzoieni, ci și pentru turiști din țară și străinătate.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: