Autoritățile buzoiene, pregătite să înfrunte avertizările anunțate de meteorologi

Meteorologii sunt îngrijorați de ciclonul mediteraneean care străbate Europa, lăsând în urmă troiene, viscol și ger, și care acum se îndreaptă spre România. Specialiștii au emis deja mai multe avertizări și alerte.

Și județul Buzău se va afla în perioada următoare sub cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului. Avertizarea va intra în vigoare astăzi, spre seară, și va viza doar zona de munte a județului, se va extinde vineri, în tot județul, și va expira sâmbătă seară, la ora 22.00. Potrivit meteorologilor, în acest interval de timp, local și temporar, intensificările vântului vor atinge viteze, în general, de 50…60 km/h.

Prefectul Buzăului, Daniel Țiclea, afirmă că autoritățile sunt pregătite pentru ce e mai rău: au tot ceea ce le trebuie, de la nisip, până la utilaje! El precizează că drumarii sunt pregătiți să intervină și pe drumurile județene, în cazul în care va ninge abundent și va fi nevoie de deszăpezirea drumurilor. Daniel Țiclea speră ca societățile să intervină prompt, fără să fie nevoie să fie ,,împinse de la spate”.

Bazele de deszăpezire ale Secției Drumuri Naționale Buzău, dețin peste 20 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți. De asemenea, acestea au în depozite 3.000 de tone de sare și 1.650 de tone de nisip cu care să se intervină în caz de polei sau ninsori.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: