Autoritățile județene îi atenționează pe patronii de cluburi: Nu respectați legea, vă închidem afacerea

Autoritățile județene îi atenționează pe patronii de cluburi: Nu respectați legea, vă închidem afacereaReprezentanții cluburilor, discotecilor și unităților de administrație publică de pe raza județului au fost convocați la Prefectură pentru discuții privind cea mai recentă Ordonanță de Urgență a Guvernului, cea care modifică amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale și permite pompierilor să pună lacătul pe ușile cluburilor.

 Aproximativ 50 de persoane au răspuns invitației Prefecturii și au fost informate  despre modalitatea de desfășurare a controalelor precum și schimbările survenite în legislație , schimbări care trebuie îndeplinite pentru obținerea avizelor de funcționare.

Vor fi controale care în primă fază vor avea rol de prevenire dar dacă vor fi găsite nereguli grave vom trece direct la faza de sancționare. Adică nu merge ca tu să nu ai nimic și dacă de mâine te autorizezi azi te las în pace. Nu mai merge așa. Se va verifica inclusiv câte persoane sunt în local. Dacă în autorizație scrie că ai voie la maxim 100, se închide localul și se numără persoanele. Dacă în autorizație scrie că ai voie la 100 si am găsit 111 atunci cu părere de rău localul se va închide – a precizat prefectul județului Buzău, George Sava.

Administratorii par a fi înțeles lecția și sunt dispuși să se conformeze numai să nu ajungă într-o situație similară celei de la clubul bucureștean „Colectiv.”

Trebuie să intrăm în perfectă legalitate. O să mergem unde trebuie să ne reverifice actele pentru că majoritatea cred că suntem în neregulă. Marea majoritate au deschise punctele pentru 100 de persoane dar cu timpul ne-am extins. S-a ajuns la o tragedie și nici mie nu îmi convine ca oamenii să își plângă morții din cauza noastră. Nu am numărat niciodată pe cei care intră în local dar este foarte clar că au fost și seri în care am avut mai mulți de 100 câți am declarat. Important este să intrăm în legalitate și să autoritățile să nu facă exces de zel – a declarat Șerban Badea, proprietarul unei discoteci.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: