Avocații buzoieni reacționează după mutarea Judecătoriei în noul sediu

_MG_3355Avocații buzoieni reacționează după mutarea Judecătoriei în noul sediu, din Galleria Mall.  Ei sunt nemulțumiți de condițiile pe care le au în centrul commercial, acolo unde în viitor va funcționa Judecătoria.

Breasla avocaților a întocmit deja o solicitare pe care a depus-o la Judecătorie și în care cere alocarea unui spațiu corespunzător pentru desfășurarea activității avocaților din Baroul Buzău care în prezent numără 204 avocați.

De asemenea, avocații buzoieni solicită conducerii Judecătoriei Buzău ca separat de acest spațiu să le mai fie alocat un spațiu destinat Serviciului de Asistență Judiciară,  conform articolului 160 alin. 1 din Statutul profesiei de avocat. Dacă nu le vor fi rezolvare cererile, avocații din Baroul Buzău amenință cu  proteste.

(..) vă rugăm să dispuneți alocarea în noul sediu al Judecătoriei Buzău a unui spațiu corespunzător pentru desfășurarea activității avocaților din Baroul Buzău. Separate de acesta, solicităm asigurarea unui spațiu destinat exclusive desfășurării activității Serviciului de Asistență Judiciară Buzău. Subliniem că în prezent activitatea SAJ Buzău  acoperă asistența judiciară atât în dosarele penale cât  și în cele civile. Spațiul pus la dispoziție în prezent este insuficient, motiv pentru care activitatea avocațială la sediul Judecătoriei Buzău nu poate fi îndeplinită. În  egală măsură vă solicităm ca sălile de judecată amenajate la noul sediu al Judecătoriei Buzău să fie dotate cu mobilier corespunzător pentru un număr de cel puțin 20 de avocați, care vor fi prezenți în același timp în sală pe perioada ședințelor de judecată. În situația în care nu vom obține la nivel local soluționarea favorabilă a solicitărilor adresate, vom fi nevoiți să solicităm sprijinul Ministerului Justiției, nefiind excluse și forme de protest – susține Consiliul Baroului Buzău în adresa trimisă Judecătoriei Buzău. 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: