Bani mai mulți pe fluturașii de salariu ai cadrelor medicale

Bani mai mulți pe fluturașii de salariu ai cadrelor medicaleÎncepînd de joi, cresc salariile medicilor cu 25 la sută, halatele albe făcând parte din prima categorie a bugetarilor care primesc salarii mărite după ce au fost majorate indemnizaţiile unor demnitari, între care preşedintele şi premierul.

Tot personalul medical va beneficia din 1 octombrie de majorarea salarială de 25%, în acest an banii fiind asiguraţi din economiile de la CNAS, făcute după implementarea cardului de sănătate, a declarat ministrul Sănătăţii,  precizând că s-au făcut simulări la spitale.

Tot personalul medical va beneficia de această majorare, de la 1 octombrie. A fost făcută simulare pentru fiecare spital în parte. În acest an, sunt bani suplimentari, din economiile făcute după implementarea cardului de sănătate, deci din bugetul CNAS. Nu se iau bani din bugetele spitalelor –  a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că sunt asiguraţi banii pentru majorările salariale în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Spitalele vor semna cu casele de asigurări de sănătate, în luna octombrie, actele adiţionale privind sumele alocate creşterilor salariale.

La rândul lor, funcţionarii din administraţia publică locală ar putea beneficia de măriri salariale cu până la 12%, în funcţie de decizia autorităţilor locale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: